Woensdag Veegdag:

Een nieuw initiatief van de gemeente Bergen op Zoom en ondernemersvereniging Sterck voor een (nog) schonere binnenstad en een fijnere beleving voor bewoners en bezoekers.

Wat houdt dit initiatief in?

Met Woensdag Veegdag roepen de gemeente Bergen op Zoom en Sterck, ondernemers op om wekelijks, bijvoorbeeld op woensdag, een vast schoonmaakmoment in te plannen. Denk hierbij aan het vegen van de stoep voor uw pand en het verwijderen van stickers en graffiti aan voorgevel of regenpijp.

Aftrap was op woensdag 1 maart

Op woensdag 1 maart was de aftrap van Woensdag Veegdag. Wij organiseerden een grote schoonmaakactie in de binnenstad, waarbij we zwerfafval, graffiti en stickers verwijderden. Horecaondernemers ontvingen eenmalig een duurzame afvalton, omdat voor hen de 25-meter-regel van toepassing is. Daarnaast kreeg elke ondernemer in de binnenstad een bezem.

Medewerkster van C&A neemt van Wethouder Verroen de brief met uitleg aan. Kees van Male, Voorzitter Sterck, overhandigt de bezem.

Waarom dit initiatief?

De gemeenteraad heeft een hogere beeldkwaliteit vastgesteld voor de binnenstad. Met andere woorden, de binnenstad moet schoner. Naast de frequente veegrondes door de gemeente, en het ledigen van zwerfafvalbakken in de binnenstad, is ieders hulp nodig. Hierbij dus ook de oproep aan u. Doet u mee? Zo zorgen we samen voor een schonere en beter leefbare binnenstad.